Am imbatranit……..dati-mi rabdare!!!

0
103

In tinereţe, când cineva mă anunţa că mă voi mai înţelepţi cu vârsta, pufneam într-un fel care conţinea în el toţi stropii trufiei şi ai aroganţei mele convins că nu voi îmbătrâni niciodată. Consideram că nici nu am nevoie, simţindu-mă, deja, atât de înţeleapt, încât toate avertismentele dospirii intelectuale şi spirituale de mai târziu mă făceau să izbucnesc în râs: cât de deşteapt să mă mai fac?!

Am îmbătrânit şi trebuie să recunosc asta. Mă enervez rapid, mai repede decât hormonu’ lu’ fic-mea de adolescentă, casc de zor încă de la opt seara sau după ce-am ras porţia zilnică de cafea, nu-mi mai arde  să repet de două ori acelaşi răspuns dacă acesta reprezintă o frază lungă. Bag samă că am devenit comod, asta frumos spus. Timpul, bată-l vina…

De vineri pana duminica la noi in oras a fost un balamuc ….denumit foarte frumos :

„Retromobil vine în orașul tău”, la Sebeș!

ceva ce se dorea sa fie un eveniment de anvergura… sa-i scoata pe sebeseni din casa , sa le dea mai bine zis un motiv sa iasa din casa si sa se plimbe pe frumosul nostru bulevard Lucian Blaga , cel impodobit cu flori, si sa admire automobilele de epoca.

Ce nu am inteles eu este ce avea in comun manifestarea cu escadrila de mercedes-uri parcate chiar in fata Casei de Cultura ….. Mercedes fiind o masina nu docmai ieftina si de obicei avand ca target clientela de lux.

Darrr……apoi m-am gandit ca daca tot se fabrica la noi cutiile de viteze de la Mercedes  si intrucat foarte multa lume de aici din Sebes lucreaza la vestitele fabrici , fiind remunerati cu salarii colosale……dehh lucrezi la mercedes….. nu-i chiar ieftina masina….. atunci nu poti fi din Sebes si sa-ti cumperi alta masina…….doar MERCEDES.

Si stand si analizand situatia am ajuns la concluzia ca nu mai este mult si vom auzi la ProTV …..”Sebes-ul ….orasul cu somaj zero si cu cele mai multe masini mercedes inmatriculate”.

……………va urma…