Calator pe Valea Sebesului……..descoperi Pensiunea Perla Martiniei

0
422

Într-adevăr, dacă alegi să vizitezi Valea Frumoasei, vei rămâne impresionat. Peisajele cu totul aparte te încântă la tot pasul, iar aerul rece și pădurea verde îți dau senzația că te afli într-un colț de rai.

Sunt aici de aproape 14 ani si inca raman placut surprins de locurile pe care le descopar de fiecare data cand o iau pe alt drum.

Te convingi de asta imediat după ce ieși din localitatea Petrești și iei drumul Transalpinei.

Zona este sălbatică, necucerită încă, plină de neprevăzut: văile adânci, cascade la tot pasul, poienițele retrase și traseele secrete printre munții întortochiați.

Dacă după atâta umblat, privit și admirat ți se face foame, te poți opri la una dintre pensiunile de lângă șosea. Mâncarea preparată la pensiunile din zonă este una dintre cele mai delicioase, preparată tradițional, după rețetele moștenite din moși strămoși. Străinii sunt cei care frecventează cel mai des zona, iar, odată ce au ajuns pe Valea Sebeșului, se întorc cu siguranță și în următorul an.

Toate vă asteaptă, sunt verzi, vii, bogate, din cele mai vechi timpuri, fiind totodată locuri încărcate de istorie, de care și-au legat viața mari nume ale culturii românești, de la Blaga și Sadoveanu, până la Ionel Pop și Brătescu-Voinești.

Dacă tot ați ajuns pe Valea Sebeșului, nu uitaţi să vizitați Lacul Oașa, Vârful Șureanu şi iezerul Şureanu, Luncile Prigoanei, Poarta Raiului și Vârfu lui Pătru.

Eu acum vreau sa va povestesc de ceva ce a aparut de curand in acest peisaj mirific al Vaii Sebesului…. mai bine zis pe Valea Martiniei……Pensiunea Perla Martiniei.

Woow……..astea au fost primele cuvinte atunci cand am ajuns la locatie…..peisajul este superb, prin fata pensiunii trece un rau cu apa involburata , zgomotul pe care il face este linistitor…..

Voi revenii cat de curand cu primele impresii despre ce se poate manca si cat costa noaptea de cazare.

Si daca vrei sa mananci un pastrav proaspat atunci cand te indrepti spre Pensiunea Perla Martiniei , la jumatatea drumului te asteapta Pastravaria La Mitica... loc unde poti servi un pastrav proaspat prins din  helesteu, pastrav prajit in unt cu mamaliga si mujdei sau pastrav la gratar.

voi revenii………

Aici am filmat peisajul in care se afla pensiunea