“Marșul pentru viață” 2017 la Sebes

0
380

“Marșul pentru viață” este o inițiativă civică, sub genericul “Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, sprijinit de Biserica Ortodoxă Română.

 Sâmbătă 25 martie, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu, Protopopiatul Ortodox Roman Sebes a luat initiativa organizarii la Sebes a Marsului pentru viata.

La acest eveniment a avut un aport deosebit protopop preot Ionel Arsu, care ne – a marturisit:

” Am invitat in acest an sa ne fie alaturi pastorii neoprotestanti baptisti si penticostali.

Ca si anul trecut, cu sprijinul profesorilor de religie, am premiat cele mai bune eseuri scrise de elevii de gimnaziu si liceu cu tema marsului, anul acesta ” Ajuta mama si copilul! Ei au nevoie de tine”:

– premiul I – Cristea Sara, cls a VII-a A, Sc. Gimnaziala Nr. 2, si Moga Aris, cls a VI-a, CNLB;

-premiul II – Pojar Cristina, cls. a IX-a, CNLB, si Popa Cristian, cls. a IX-a, Liceul cu Program Sportiv;

– premiul III – Bradila Sarah, cls. a VIII-a, CNLB, si Gaita Iulia, cls. a IX-a, Liceul Tehnologic.

Am mediatizat evenimentul prin afise in oras, in biserici si in scoli.

Am lasat un material de promovare la Radio Orion Sebes. „

La Sebes, manifestarea a început la ora 14,00, in Parcul din fata Primariei, unde au  participat atat preoti din cadrul Protopopiatului Ortodox Roman Sebes, precum si  pastorii neoprotestanti baptisti si penticostali.

Participantii la manifestare au impartit baloane colorate si pancarte cu mesaje precum „Cu fiecare copil, un inger vine in lume”, „Sunt iubire”,” Sunt pentru viata”, „pentru viata, pentru femeie, pentru familie”, ” familia naturala, celula de baza a asocietatii „.

Si-au adus un aport deosebit elevii de gimnaziu si liceu, indrumati de doamnele profesoare de religie, prin prezentarea unui scurt program artistic, cuprinzand eseuri si cantece, specifice temei acestei manifestari.

Participanţii au mers într-un marş, pe traseul Parcul Primariei Sebes – Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebes – Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, Sebeș, unde la troita din fata Bibliotecii s-au aprins lumanari atat de  participanti, cat si de elevi, tineri,  şi preoţi, in memoria copiilor nenăscuţi.

“Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu”, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe.

“Vrem să fim o voce pentru cei nenăscuţi, vrem să susţinem viaţa. Nu suntem aici ca să-i condamnăm pe cei care susţin avorturile, ci suntem aici ca să susţinem familia şi viaţa”, a spus unul dintre participanţi.

În lipsa informației și a sprijinului, femeile sunt practic împinse să facă avort, iar protejarea vieții copiilor nenăscuți este privită ca o dovadă de lipsă de civilizație.

În realitate, avortul este o dovadă de lipsă de civilizație, o lipsă de compasiune și de respect, o lipsă de dragoste pentru femeie și pentru copil”, iar Prin ”Marsul pentru viata” nu promovam interzicerea legala a avortului si nici un fel de violenta impotriva femeii, ci promovam constientizarea societatii si sprijinirea femeii sa nasca viata pe care o poarta in ea”, arata organizatorii.